Ο Όμιλος Ρητορικής του σχολείου μας, με δώδεκα (12) μαθητές/τριες, έλαβε μέρος στην 8η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη- ΜΡΔ 2023», η οποία τελεί υπό την αιγίδα τόσο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ.

Η διοργάνωση, το μεγαλύτερο μαθητικό συνέδριο στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, στη Θεσσαλονίκη (15-17/12/2023), με τους μαθητές/-τριες από όλη την Ελλάδα να προσεγγίζουν συνολικά τις 800 συμμετοχές!

Οι μαθητές/-τριες ανέλαβαν τον ρόλο των εμπειρογνωμόνων των κρατών-μερών των Συμβάσεων του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διερεύνησαν τις έννοιες της διπλωματίας και της εποικοδομητικής συνεργασίας, ανακάλυψαν τους κανόνες διαδικασίας και τον τρόπο διεξαγωγής του διαλόγου που συντελείται στα παγκόσμια fora, και όλα αυτά με την ευγένεια και τον σεβασμό που επιτάσσουν οι αρχές της διεθνούς διπλωματίας.

Η πολύ καλή παρουσία των μαθητών/τριών μας αποτυπώθηκε στα εγκωμιαστικά σχόλια των Προεδρείων τους, ενώ ο μαθητής μας Δημήτρης Π. (Β4) απέσπασε «Εύφημο Μνεία» για τις επιδόσεις του.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους «διπλωμάτες» μας,  τόσο για τη συμμετοχή όσο και για τη συνεισφορά στο έργο των Επιτροπών τους.

                                                                                                                        Ε. Λαλιώτου, φιλόλογος